KIEKKO-67 

Vuoden viimeisessä vieraspelissä Kiekko-67 oli kohtaava koko kauden sarjan kärkikaksikossa viettäneen Tigersin.
Retkelle lähdettiin kieltämättä pelonsekaisin tunnelmin, sillä kauden alussa Tigers oli kylvettänyt sankarimme kohtalaisen väkivaltaisesti, ja nyt Raumalle lähdettiin kokoonpanolla, joka oli sekä miesvahvuudeltaan että henkiseltä kapasiteetiltaan hieman vajaa. Jäsen Haapaniemi laski alleen jo kotonaan ja jätti tyystin ilmestymättä paikalle. Maalivahdit toimivat samoin, joten Lauri Heikkilä houkuteltiin taas isolla rahalla uuniin.
 

Sopivaksi lähestymistavaksi päätettiin olla tekemättä ottelun alussa mitään ja antaa vastustajalle yksi maali eteen, jotta vihulainen ajattelisi loppupelin hoituvan ihan itsestään. Kuningasidea toimi, koskapa Aleksi Lehtonen tasoitti ensimmäisessä erässä hiukan pelitapahtumien vastaisesti erätaukolukemiksi 1–1.
 

Toisessa erässä peli ehkä hieman tasoittui, paino sanoilla ehkä ja hieman. Vastustaja eteni kaksi kertaa johtoon, mutta kummallakin kerralla Kiekko rimpuili itsensä tasoihin Samu Jalosen ja Ville Leinon maaleilla. Erän lopussa koitti kuitenkin synkähkö 40-sekuntinen, jonka aikana Tigers teki kaksi maalia ja paineli 5–3-johtoon.
 

Yhä huolestuttavammalta näytti kolmannen erän alussa, kun Kiekko-67 joutui ylivoimalle ja jo yhdeksän sekunnin jälkeen kiekko ongittiin omasta maalista. Kolmen maalin kiri yhtä sarjan parasta joukkuetta vastaan vieraskentällä kolmannessa erässä tuntui jo melko mittavlata haasteelta.
 

Asian otti kuitenkin hoitaakseen maalintekoluistimensa vihdoinkin löytänyt Leino, joka ohjasi pelin ensin 6–4:ään ja sai sitten tehdä takatolpalta neuvostoliittolaisen syöttöketjun päätteeksi tyhjiin vielä 6–5-maalin kolmisen minuuttia ennen loppua.
 

Miracle on Iceen verrattava uroteko täydentyi, kun Kiekko joutui erän lopussa taas ylivoimalle, mutta siitä huolimatta Lehtonen tekaisi tasoitusmaalin ja peli eteni 6–6-lukemissa jatkoajalle. Sen tosin tiesi tämän kauden rekordilla jo etukäteen, miten siinä käy. Tällä kertaa säälipiste tuntui kuitenkin varsin voitetulta. Kerrottakoon, että Tigers oli voittanut kauden kaikki aiemmat kotipelinsä varsinaisella peliajalla ja useimmat niistä selvin lukemin, joten ihan joka poika ei hae Raumalta pisteitä.
 

Ottelun Miehenä palkittakoon hattutempun tehnyt Ville Leino, joka hiukan paikkaili ketjukaveri Printzin tyrimää puolta tusinaa läpiajoa.

Seuraavaksi edessä on huonosti ansaittu joulutauko, minkä jälkeen harrastustoiminta jatkuu joskus tammikuun puolivälissä.
 

Tigers – Kiekko-67 7–6 ja.
 

14.30 Aleksi Lehtonen (Samu Jalonen) 1–1

23.10 Jalonen (Lehtonen, Teemu Blomqvist) 2–2

36.11 Ville Leino (Lehtonen, Blomqvist) 3–3

49.00 Leino (Blomqvist, Aleksi Lahdenvesi) 6–4

56.48 Leino (Richard Printz, Juhavaltteri Salminen) 6–5

57.44 Lehtonen (Juuso Halonen, Jalonen) 6–6 yv

Lauri Heikkilä 14+12+8=34 torjuntaa

 

Tilastot:

http://tulospalvelu.leijonat.fi/game/?season=&gameid=25175&lang=fi

Kotiottelut kaudella 2022-23
3-divisioona lohko 6

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan tukemaan joukkuettamme voit ottaa

yhteyttä seuraamme sähköpostitse: toimisto@kiekko-67.fi

Menossa mukana