KIEKKO-67 

Yllättävän hurjaan kevätkuntoon vertynyt Kiekko-67 raahautui viikonloppuna Naantaliin toivottavasti kauden viimeiseksi jäävään sunnuntaipeliin. Vastustaja VG-62 on viettänyt melko lailla koko kauden sarjan hännillä, mutta palttoo yritettiin silti pitää napitettuna ylös asti, etenkin kun kotijoukkuetta vahvisti kentällinen pelaajia II-divisioonaa ylivoimaisesti johtavasta VG-62:n ykkösjoukkueesta.

 

Ottelu sai pelottavan hyvän alun, sillä Teemu Blomqvist ja Jasper Lehtilä veivät Kiekon kahdeksassa minuutissa 2–0-johtoon. Kaikki, jotka muistavat peruskoulumatematiikasta käsitteen regressio, tiesivätkin jo, mitä seuraavaksi oli odotettavissa. Kahden maalin johto ehdittiin muuttaa tasatilanteeksi vielä hyvissä ajoin ennen ensimmäistä erätaukoa.

 

Sama kaava toistui toisessa erässä. Tällä kertaa kahden maalin johtoaseman hankkimiseen ei mennyt kuin viisi minuuttia, kiitos Aleksi Lehtosen ja Ville Leinon maalien. (Leinon maalista on syytä nostaa myös esityö, jossa kentän pienin mies Richard Printz pelasi kiekon Leinon ulottuville tekemällä ensin vastustajalle silmitöntä väkivaltaa). VG-62 kiipesi 4–4-tasatilanteeseen erän loppupuolella tekemällä kaksi maalia kolmen minuutin sisään.

 

Kolmas erä oli sitten sellainen hallitun prosenttijääkiekon näytös, jollaista on turha kuvitella näkevänsä kolmosdivarissa ihan heti uudelleen. Tomi Seppä vei Puck-67:n 5–4-johtoon vähän ennen erän puoliväliä, ja sen jälkeen Kiekko laittoi puolustuspäässä oven kiinni tavalla, joka tuskin tulee onnistumaan toista kertaa. VG-62:lla oli kolmannessa erässä tasakentällisin pelatessa vain kaksi maalipaikkaa. Sen verran jännäksi peli toki tehtiin, että illan päätteeksi haluttiin vielä harjoitella alivoimaa. Ilman maalivahtia tasoitusta hakenut VG-62 pystyttiin kuitenkin pitämään edelleen pois maalipaikoilta, ja kauniiksi lopuksi Lehtilä kävi kaasuttelemassa lopullisen ratkaisun kymmenen sekuntia ennen pelin loppua.

 

Voitto oli Kiekko-67:lle hämmästyttävästi jo neljäs peräkkäinen, mikä on lähivuosina ollut tällä sarjatasolla aika harvinainen saavutus. Sarjasijoitus on jo vallankin maireasti kolmas. Runkosarjassa jäljellä on enää ensi lauantainen vieraspeli ParSportia vastaan, ja viestintäosaston matematiikalla voitto varmistaisi runkosarjan kolmossijan ja samalla kotiedun kauan ja kauhulla odotettuihin pudotuspeleihin.

 

VG-62 – Kiekko-67 4–6
 

2.14 Teemu Blomqvist (Velimatti Lintula) 0–1
8.03 Jasper Lehtilä (Joni Rinta-Pollari, Veeti Kiiski) 0–2
20.23 Aleksi Lehtonen (Samu Jalonen, Jesse Haapaniemi) 2–3
25.14 Ville Leino (Richard Printz) 2–4
48.50 Tomi Seppä (Jalonen, Lehtonen) 4–5
59.50 Lehtilä 4–6 tm
 

Aleksi Rosten 14+9+7=30 torjuntaa

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan tukemaan joukkuettamme voit ottaa

yhteyttä seuraamme sähköpostitse: toimisto@kiekko-67.fi

Menossa mukana